Voetbal

Algemeen

Van Crombrugge verlaat Rode Duivels, Teunckens komt erbij

10.10.2019 | Erik Duchateau

Belga

Hendrik Van Crombrugge heeft woendag geblesseerd de selectie van de Rode Duivels verlaten. De doelman van Anderlecht wordt in de kern vervangen door Jens Teunckens van Antwerp.

Wat er met Van Crombrugge aan de hand is, werd niet gespecifieerd door de Belgische Voetbalbond. "Van Crombrugge heeft de groep verlaten voor een medische behandeling bij zijn club Anderlecht", klinkt het in een tweet.

Ook Simon Mignolet verliet woensdag de groep. De doelman van Club Brugge is vader geworden van een zoontje. Thibaut Courtois, die vorige week af te rekenen kreeg met buikgriep en 2 kg verloor, is wel klaar voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen San Marino (donderdag) en Kazachstan (zondag). 

Dat bondscoach Roberto Martinez Jens Teunckens bij de Rode Duivels haalt, is toch wel opvallend. De 21-jarige doelman, die in de beloftenkern van Johan Walem zat, kreeg nooit eerder een plek bij de Belgische hoofdmacht en is bij Antwerp tweede doelman na Sinan Bolat. Dit seizoen speelde hij bij de Great Old twee wedstrijden.

Facebook

Twitter