Voetbal

Algemeen

Zieke Dendoncker, papa Mignolet

09.10.2019 | Gert-Jan Weyters

Belga

Leander Dendoncker zal door maagproblemen niet spelen in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen San Marino. Dat heeft bondscoach Roberto Martinez woensdag bevestigd. Simon Mignolet staat op het punt om vader te worden en verlaat de selectie.

Maagproblemen hielden Dendoncker de voorbije dagen al van het oefenveld en de middenvelder mist zeker de partij tegen San Marino. Of hij nadien de wedstrijd tegen Kazachstan haalt, moet nog blijken.

Martinez bevestigde voorts dat Romelu Lukaku, Axel Witsel, Thomas Meunier en Hazard maar één duel van het tweeluik zullen afwerken. "Als Romelu fit is, zal dat morgen/donderdag al tegen San Marino zijn", bevestigde de bondscoach woensdag op het traditionele persmoment daags voor de wedstrijd. "Twee wedstrijden zou wat veel zijn. Zondag speelde hij nog de hele wedstrijd met Inter tegen Juventus."

Even later verscheen Lukaku voor het eerst deze week op het trainingsveld in Tubeke, waar 25 Rode Duivels - 22 veldspelers en drie doelmannen - verzamelden voor de laatste training voor San Marino. Lukaku, nog één doelpunt verwijderd van de mijlpaal van vijftig goals voor de Duivels, bleef vorige week woensdag met last aan de dij aan de kant bij de CL-match van Inter Milaan tegen Barcelona, maar maakte zondagavond wel zijn opwachting in de met 1-2 verloren topper tegen Juventus.

Facebook

Twitter