Voetbal

Algemeen

Wie wordt Belgisch kampioen panna voetbal?

09.10.2019 | Erik Duchateau

Sportizon

Op zaterdag 12 oktober zullen in Kanal in Brussel aan de lopende band panna's gescoord worden tijdens de nationale finale van ENGIE Street Heroes.

Sinds begin april 2019 is ENGIE Street Heroes op zoek naar de Belgische kampioen panna, tijdens een nationale competitie. Zes maanden lang vonden er lokale tornooien en vier regionale finales plaats op verschillende plekken in België. België is uiteraard dé bakermat voor straatvoetbal. Dat merk je wanneer je door wijken in pakweg Brussel, Genk of Luik loopt. Op 12 oktober nemen de 100 beste panna-voetballers van ons land het tegen elkaar op in de nationale finale van ENGIE Street Heroes in Kanal in Brussel. Dit avontuur heeft kunnen plaatsvinden dankzij de steun van ENGIE.

Voor het achtste jaar op rij wordt het Belgian Panna Championship georganiseerd. Nadat jongeren zich kwalificeerden tijdens een van de 50 lokale tornooien, ontmoetten de beste spelers elkaar in de regionale finales. Hoe werkt dit? Terwijl de spelers met z'n tweeën in de arena staan, is het de bedoeling dat ze de bal door de benen van hun tegenstander spelen. Lukt dat? Dan scoort de speler een poortje of 'een panna' en wint hij de wedstrijd. De winnaars van die wedstrijd stoten door naar de nationale finale. En die finale vindt op zaterdag 12 oktober plaats in de Kanal - Centre Pompidou in Brussel.

De 100 beste spelers van het land staan dan recht tegenover elkaar in de panna arena. En ook de vijfvoudige Belgisch kampioen freestyle Soufiane El marnissi gaat opnieuw de strijd om de titel aan.

Zin gekregen om op 12 oktober getuige te zijn van tientallen panna's en de beste straatvoetbal skills? Je bent meer dan welkom tussen 11u en 18u in Kanal om de Belgische Kampioen Panna te komen feliciteren.

Facebook

Twitter