Voetbal

Algemeen

Goal en assist Witsel volstaan niet voor Dortmund

22.09.2019 | Erik Duchateau

Belga

Borussia Dormund heeft op de vijfde speeldag in de Bundesliga opnieuw puntenverlies geleden. Ondanks een doelpunt en een assist van Axel Witsel bleven de Borussen bij Eintracht Frankfurt steken op een 2-2 gelijkspel.

De Borussen zagen hun dominantie al vrij snel omgezet worden in een doelpunt van Belgische makelij. Doelman Trapp ruimde in twee tijden een pegel van Sancho op, maar Thorgan Hazard pikte het leer terug op en wachtte op het juiste moment om de inlopende Witsel te bedienen. Die plaatste het leer perfect in het hoekje.

Hoewel Dortmund het balbezit opeiste, stak de thuisploeg geregeld de neus aan het venster. Op slag van rust profiteerde André Silva met een onhoudbaar schot, dat via de paal in doel verdween. Na de pauze klom Borussia opnieuw op voorsprong. In de rebound legde Witsel met een slimme baltoets de 1-2 panklaar voor Sancho (66.). Toch kroop Frankfurt door het oog van de naald. Delaney (88.) tikte de 2-2 ongelukkig in eigen doel.

Dortmund is met 10 op 15 derde, Frankfurt (7 ptn) staat op de negende plaats. RB Leizpig leidt met 12 punten, Bayern München is tweede met 11 punten.

Facebook

Twitter