Voetbal

Algemeen

Ook Van Holsbeeck opgepakt voor verhoor

12.09.2019 | Gert-Jan Weyters

Belga

n het dossier rond spelersmakelaar Christophe Henrotay is voormalig RSC Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck opgepakt voor verhoor. Dat meldt La Dernière Heure.

Het federaal parket bevestigt dat een persoon werd opgepakt voor verhoor, maar geeft voorlopig geen details vrij over de identiteit van de betrokkene. Woensdag werden in Monaco en Luik al Henrotay en zijn rechterhand Christophe Cheniaux opgepakt. Ze werden allebei onder aanhoudingsbevel geplaatst en in verdenking gesteld voor witwassen, private corruptie, valsheid in geschrifte en bendevorming.

Het federaal parket en de Brusselse onderzoeksrechter Michel Claise voeren al enkele maanden een gerechtelijk onderzoek naar witwaspraktijken en bendevorming. Dat onderzoek spitst zich onder meer toe op de financiële constructies rond de uitgaande transfer van spits Alexander Mitrovic naar de Engelse voetbalclub Newcastle, in 2015, en de transfer van Youri Tielemans naar AS Monaco, maar staat los van 'Operatie Zero', het onderzoek rond voetbalmakelaars Mogi Bayat en Dejan Veljkovic dat in oktober 2018 leidde tot een reeks huiszoekingen en arrestaties in het voetbalmilieu.

Facebook

Twitter