Voetbal

Algemeen

Mertens: 'Ik ben een laatbloeier'

08.09.2019 | Marnick Claes

Belga

Dries Mertens mocht invallen tegen San Marino en was meteen belangrijk met een assist en een doelpunt. "De trainer had een goed plan, maar dan moeten de taken wel correct uitgevoerd worden en dat was niet het geval", zegt Mertens.

32 jaar en nog altijd belangrijk bij de Rode Duivels. Dries Mertens is al meer dan acht jaar Rode Duivel. "Ik voel me nog goed en dat komt vooral omdat ik een laatbloeier ben. Nu zie ik sommigen op hun achttien al zoveel wedstrijden spelen, dat heb ik nooit meegemaakt. Op mijn achttiende speelde ik bij Eendracht Aalst, daarna ben ik naar Nederland gegaan. Hoeveel toernooien ik nog zal meegaan? Zolang ze mij oproepen, zal ik aanwezig zijn", laat Mertens weten. 

Tegen San Marino moest Mertens invallen en België vlotter laten spelen en dat deed hij ook. "De trainer had een goed plan, maar dan moeten de taken wel correct uitgevoerd worden en dat was niet het geval. Dan krijg je het zelfs moeilijk tegen een ploeg als San Marino. We hadden wel niet de indruk dat zij op de laatste plaats op de wereldranking staan, zo speelden zij niet", zegt Mertens. 

Tegenwoordig speelt Dries Mertens samen met Romelu Lukaku in de Italiaanse competitie. Na de racistische geluiden richting de spits van Inter Milaan stak Mertens hem een hart onder de riem. "Rom heeft daar toch wel een schok van gekregen, maar nu wordt hij door iedereen gesteund en dat zal wel deugd gedaan hebben. Hij zal wel waardering krijgen in Italië en belangrijk zijn voor Inter", besluit Mertens. 

Facebook

Twitter