Voetbal

Algemeen

Bondscoach Martinez: 'Schotland is niet hetzelfde elftal als in Brussel'

08.09.2019 | Marnick Claes

Belga

Morgen spelen de Rode Duivels hun zesde wedstrijd in de kwalificatiecampagne voor de Europees kampioenschap. Ze gaan op bezoek bij Schotland, dat amper zes op vijtien pakte in hun eerste vijf wedstrijden.

Na de mindere eerste helft tegen San Marino zorgden de Rode Duivels ervoor dat ze toch met 0-4 wonnen. Volgens Bondscoach Roberto Martinez zal het niet zo makkelijk gaan tegen Schotland. "De eerste helft van Schotland tegen Rusland was nochtans het beste Schotland dat ik in jaren gezien heb. Het is een gewond dier, niet meer te vergelijken met het elftal dat we in Brussel mochten ontvangen. Ze beschikken over een jonge generatie met veel potentieel, met drie spelers die titularis zijn bij ploegen in de top zes van de Premier League. Er is genoeg kwaliteit om zich toe kunnen kwalificeren voor een groot toernooi", zegt Martinez. 

In San Marino was het moeilijk scoren, maar we pakten opnieuw geen doelpunt. In deze campagne slikte België amper één doelpunt. "Het is heel belangrijk om telkens die nul te kunnen houden. We staan vooral bekend als een aanvallend team en dan moet je kunnen terugvallen op een solide verdediging, als het aanvallend even wat minder loopt, zoals tegen San Marino het geval was", besluit de Bondscoach. 

Voor de match zullen alle tegen Schotland zullen alle Belgen fit zijn. Alleen Leandro Trossard en de broertjes Hazard zullen er niet bij zijn. Zij vielen al eerder af. 

Facebook

Twitter