Voetbal

Algemeen

Tielemans: 'Goede vorm van Leicester doortrekken naar Rode Duivels'

04.09.2019 | Marnick Claes

Belga

Youri Tielemans is sterk begonnen aan het seizoen bij Leicester City. De ploeg van Tielemans is nog ongeslagen en de jonge Belg is al titularis op het middenveld. "Ik ben klaar om te spelen en wil de ploeg zo veel mogelijk helpen", zegt Tielemans.

Vrijdag spelen de Rode Duivels in en tegen San Marino. Youri Tielemans is alvast klaar voor de kwalificatiewedstrijden voor het EK. Hij heeft een goed seizoensbegin achter de rug met zijn ploeg Leicester City. "De ploeg draait dit seizoensbegin goed en ik voel me prima op het veld. Dat is allemaal zeer positief. We willen zo dicht mogelijk bij de Europese plaatsen eindigen, en zijn goed begonnen. Ik wil deze lijn nu met de nationale ploeg doortrekken", laat Tielemans weten. 

Door de blessure van Axel Witsel lijkt het er op dat Tielemans zijn plaats zal innemen. "Het is aan de trainer om knopen door te hakken, maar ik geef me altijd volledig op training en tijdens de match. Ik wil elke keer opnieuw tonen wat ik kan, ook nu. Mijn kompaan op het middenveld maakt niet uit. Het is de coach die beslist en ik speel mijn wedstrijd" zegt Tielemans. 

Na San Marino spelen de Rode Duivels ook nog tegen Schotland op 9 september. Ook dan spelen onze landgenoten op verplaatsing. 

Facebook

Twitter