Voetbal

Algemeen

PSG heeft Icardi beet

03.09.2019 | Gert-Jan Weyters

Belga

Paris Saint-Germain heeft zich op de valreep met de Argentijnse international Mauro Icardi versterkt. Dat deelde de Franse kampioen maandag kort voor he sluiten van de transferperiode mee. De 26-jarige spits wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van Inter Milaan. Daarna heeft PSG een aankoopoptie.

Die optie zou volgens Italiaanse media 70 miljoen euro betalen. Om hem een jaar te huren schrijft PSG 8 miljoen euro over en ook het salaris van Icardi, 6 tot 7 miljoen euro, wordt door de Fransen betaald. In 2013 plukte Inter Icardi voor 6 miljoen euro weg bij zijn jeugdclub Sampdoria. In zes seizoenen scoorde hij 124 doelpunten voor de Nerazzurri. Daarnaast deelde hij 28 assists uit, in totaal 219 wedstrijden. In 2014-2015 (22 goals) en 2017-2018 (29 goals) werd hij topscorer in de Serie A en dat laatste seizoen werd hij ook tot beste speler van de Italiaanse competitie verkozen.

Vorig seizoen geraakte Icardi na strubbelingen over een contractverlenging in onmin met zijn werkgever. Hij moest zijn aanvoerdersband afgeven en sinds februari kwam hij nog nauwelijks in actie. Inter trok inmiddels Rode Duivel Romelu Lukaku aan en die nam ook Icardi's rugnummer 9 over. Het contract van Icardi bij Inter werd voor zijn vertrek naar PSG in extremis wel nog tot 2022 verlengd.

Facebook

Twitter