Voetbal

Algemeen

PSV, Ajax en Feyenoord winnen

01.09.2019 | Tom Van Aken

Belga

Ajax is met 1-4 gaan winnen in Sparta Rotterdam en start zijn seizoen zo met een 10 op 12. Ook Feyenoord en PSV wonnen.

Regerende landskampioen Ajax liep 0-4 uit, met dank aan doelpunten van Quincy Promes (25.), Hakim Ziyech (31. en 60.) en Dusan Tadic (58.). Ibrahim Dervisoglu bezorgde de thuisploeg nog de eerredder in de 75e minuut. De Belg Dante Rigo mocht 65 minuten meespelen bij de Rotterdammers.

Vitesse heeft in de slotfase een 2-1 thuiszege geboekt tegen AZ. Een penaltydoelpunt van Teun Koopmeiners (33.) werd op slag van rust uitgewist door Tim Matavz (45+1.). De ploegen leken af te stevenen op een gelijkspel tot Vitesse in de 93e minuut nog een penalty kreeg toegewezen. Matus Bero miste zijn poging en Oussama Darfalou kon de rebound binnenwerken, maar mocht niet juichen van de scheidsrechter. De Algerijn liep te vroeg in en de penalty moest hernomen worden. Bero mocht opnieuw aannemen en koos deze keer wel de juiste hoek: 2-1 (96.). Stijn Wuytens mocht de hele wedstrijd meespelen bij de uitploeg.

Het duel tussen Willem II en Feyenoord eindigde op 0-1. Steven Berghuis scoorde op penalty het enige doelpunt van de wedstrijd (74.). Elton Kabangu mocht in de 81e minuut invallen bij Willem II.

Anas Tahiri heeft met zijn ploeg Waalwijk een 1-3 nederlaag geleden tegen PSV. De Belg stond heel de wedstrijd op het veld. Melle Meulensteen opende de score voor de thuisploeg in de 43e minuut. In de tweede helft ging PSV er op en er over. Een ongelukkige own goal van Paul Quasten bracht de stand terug gelijk. Timo Baumgartl (76.) en Konstantinos Mitroglou (78.) bezorgden PSV de drie punten.

PSV komt zo naast Ajax op een gedeelde tweede plaats met 10 punten. Vitesse leidt de Eredivisie met 11 punten.

Facebook

Twitter