Voetbal

Algemeen

Antwerp doet het 'Koning Bosuilstadion' daveren

08.08.2019 | Erik Duchateau

Belga

Antwerp heeft donderdagavond zijn heenwedstrijd in de derde voorronde van de Europa League tegen het Tsjechische Viktoria Plzen met 1-0 gewonnen.

Ivo Rodrigues scoorde in het Brusselse Koning Boudewijnstadion, dat voor de gelegenheid werd omgedoopt in het 'Koning Bosuilstadion' na 29 minuten met een beauty het enige doelpunt van de partij, in de voor Antwerp eerste Europese wedstrijd in 25 jaar. Rodrigues krulde de bal van buiten de zestien enig mooi in de verste hoek binnen.

Ei zo na scoorde Rodrigues enkele minuten later al de 2-0, zijn steekbal hobbelde echter net naast. De bezoekers konden daar voor de rust weinig tegenover stellen. Naarmate de tweede helft vorderde, zakte The Great Old wat weg en nam de druk richting het bezoekende doel af, op enkele afstandsschoten na. Ook Plzen kon nu enkele keren tegenprikken, maar Bolat moest geen wereldreddingen uit zijn mouw schudden.

Het bleef 1-0. Dee terugwedstrijd wordt komende week donderdag (20u) in Tsjechi├ź gespeeld. Bij winst in het tweeluik is de Europa League-groepsfase nog geen feit, maar wacht er nog een play-offronde tegen het Nederlandse AZ of het Oekra├»ense Mariupol. De heenwedstrijd tussen die teams eindigde donderdagavond in Odessa op een scoreloos gelijkspel.

Facebook

Twitter