Voetbal

Algemeen

Gent en Antwerp kennen mogelijke Europese tegenstanders

05.08.2019 | Gert-Jan Weyters

Belga

AA Gent treft in een mogelijke play-offronde van de Europa League het Kroatische Rijeka of het Schotse Aberdeen. Dat is het resultaat van de loting van maandag in het Zwitserse Nyon. De Buffalo's moeten in de derde voorronde eerst nog afrekenen met het Cypriotische AEK Larnaca.

AA Gent was bij de loting reekshoofd. Ook het Roemeense Universitatea Craiova, de Grieken van AEK Athene, het Zweedse Norrköping, Hapoel Beer-Sheva uit Israël, CSKA Sofia uit Bulgarije en het Oekraïense Zorya Luhansk waren mogelijke tegenstanders.

AA Gent moet dus eerst nog aan de bak in de derde voorronde. La Gantoise trekt donderdag naar Cyprus, de week nadien volgt de return in de Ghelamco Arena. Gent haalde het eerder in de tweede voorronde al bij al vlot van het Roemeense Viitorul Constanta.

ANTWERP NAAR OEKRAÏNE OF NEDERLAND

Antwerp voetbalt in de play-offronde van de Europa League, als het eerst in de derde voorronde het Tsjechische Viktoria Plzen uitschakelt, tegen het Oekraïense Mariupol of de Nederlanders van AZ. Als Antwerp de poorten naar de poules wil openbeuken, moet het eerst wel voorbij Plzen in de derde voorronde. Donderdag zakt het Tsjechische team naar het Koning Boudewijnstadion af, waar Antwerp zijn Europese wedstrijden dit seizoen zal afwerken. De return volgt een week later in Tsjechië.

Facebook

Twitter