Voetbal

Algemeen

Maguire duurste verdediger ter wereld

05.08.2019 | Gert-Jan Weyters

Belga

Manchester United heeft de transfer van de Engelse international Harry Maguire van Leicester City afgerond. De 26-jarige verdediger ondertekent op Old Trafford een contract voor zes seizoenen, met optie voor nog een jaar, zo maakte de club maandag bekend.

De transfer zou van Maguire de duurste verdediger ter wereld maken. Volgens de BBC zou United ongeveer 90 miljoen euro neertellen, nooit eerder gaf een club zoveel uit voor een verdediger. Het vorige record stond op naam van Virgil van Dijk. Liverpool betaalde ruim een jaar geleden zo'n 85 miljoen euro voor de Nederlander.

Maguire brak bij Sheffield United door in de League One, maar maakte in 2014 de overstap naar het hoogste niveau bij Hull City. Via een passage tussendoor bij Wigan Athletic belandde de verdediger in de zomer van 2017 bij Leicester City. Daar groeide hij al snel uit tot sterkhouder. In totaal kwam hij 76 keer in actie voor de club.

"Ik ben heel blij met deze transfer", liet Maguire weten. "Het is een buitenkans als United komt aankloppen. Ik heb al met coach Ole Gunnar Solskjaer gesproken en het is duidelijk dat hij een team aan het bouwen is dat prijzen moet winnen. Hij heeft heel wat visie en plannen met de club."

Facebook

Twitter