Voetbal

Algemeen

Mertens haalt het van Nainggolan

19.05.2019 | Tom Van Aken

Belga

In de Serie A heeft Napoli op de voorlaatste speeldag vlot gewonnen van Inter. Het werd 4-1, Mertens scoorde het tweede doelpunt van Napoli en gaf ook een assist.

De andere goals van Napoli werden gemaakt door Zielinski en Ruiz (2). Icardi scoorde tegen voor Inter op strafschop. Napoli was al langer zeker van de tweede plaats.

Inter deed een slechte zaak in de strijd om plaats drie. Atalanta ging verrassend een punt pakken bij kampioen Juve en komt zo naast de ploeg van Nainggolan.

Timothy Castagne speelde de volledige wedstrijd voor Atalanta. Hij zag zijn ploegmaat Josip Ilicic scoren in de 34e minuut, maar moest vrede nemen met een punt nadat Mario Mandzukic in de 80e minuut nog gelijk maakte. Federico Bernardeschi pakte in de 93e minuut nog rood voor Juventus na een drieste tackle.

Eerder op de dag speelde Sampdoria 0-0 gelijk op het veld van Chievo. Dennis Praet stond de hele wedstrijd tussen de lijnen en kon zijn ploeg, ondanks een man-meer-situatie na de rode kaart van Federico Barba in de 40e minuut, niet helpen aan de overwinning. Sofian Kiyine viel tien minuten voor tijd nog in bij de thuisploeg.

In Parma-Fiorentina (1-0) tot slot werd Kevin Mirallas al na een halfuur gewisseld bij de Florentijnen.

Facebook

Twitter