Voetbal

Algemeen

Tottenham wint inhaalmatch, Long scoort snelste goal aller tijden

23.04.2019 | Erik Duchateau

Belga

Tottenham heeft in een inhaalwedstrijd van de 33ste speeldag in de Premier League met 1-0 gewonnen van Brighton. Het winnende doelpunt viel pas twee minuten voor affluiten. In Watford-Southampton werd het snelste doelpunt ooit in de Premier League gescoord.

Om zijn derde plaats veilig te stellen kon Tottenham maar beter winnen van degradatiekandidaat Brighton en daar slaagde het uiteindelijk ook in. Christian Eriksen (88.) zorgde helemaal in het slot voor het eerste en enige doelpunt. Tottenham loopt zo uit tot 3 punten van nummer 4 Chelsea en 4 punten van Arsenal, dat nog een wedstrijd te goed heeft. Rode Duivels Toby Alderweireld en Jan Vertonghen maakten de wedstrijd vol voor de Spurs.

Watford, met Christian Kabasele centraal achterin, slikte al na 7 seconden een doelpunt tegen Southampton. Caithard leed balverlies, Shane Long profiteerde en lobte handig over doelman Foster. Het vorige record uit 2000 stond op naam van Ledley King van Tottenham, die scoorde na 9 seconden. Andre Gray maakte in de 90ste minuut wel nog gelijk voor Watford, dat daardoor verdienstelijk zevende blijft.

 

In Watford-Southampton bracht Shane Long het snelste doelpunt in de geschiedenis van de Premier League op zijn naam.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer