Voetbal

Algemeen

Mauricio Pochettino: 'Mijn spelers zijn helden'

18.04.2019 | Quinten Lafort

Belga

Mauricio Pochettino haalde na de kwalificatie van Tottenham voor de halve finales van de Champions League de loftrompet boven voor zijn spelersgroep. "Wij verdienen het de halve finales te bereiken. Mijn spelers zijn helden. Ik ben zo fier op hen", zei hij na de memorabele wedstrijd op het veld van Manchester City

De Spurs verloren na een knotsgek duel met 4-3 maar hadden de heenmatch met 1-0 gewonnen. Dat volstond om door te stoten naar de halve finale tegen Ajax. "Manchester City verslaan in de kwartfinales van de Champions League is ongelofelijk", onderstreepte de Argentijn. "Hier drie doelpunten komen maken, is niet eenvoudig. Je mag inderdaad stellen dat dit een van de mooiste momenten uit mijn carrière als manager is. Het is zo prachtig om avonden als deze te beleven. Ik voel mij fier. We hebben met Tottenham bewezen dat alles mogelijk is in het voetbal. Het draait niet alleen om talent maar ook om karaktersterkte en een goeie mentaliteit."

Bij Tottenham vormden Toby Alderweireld en Jan Vertonghen zoals gebruikelijk het centrale verdedigingsduo. De twee Rode Duivels mogen zich opmaken voor een halve finale tegen hun ex-club Ajax. "We schrijven geschiedenis! Aan Ajax, jullie jongens komen naar huis", tweette Alderweireld na de kwalificatie. Ook Christian Eriksen en Davinson Sanchez hebben een verleden bij de Amsterdammers.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer