Voetbal

Algemeen

Italië haalt het telraam boven tegen Liechtenstein

26.03.2019 | Niels Dirkx

Belga

Spanje en Italië zijn gestart met een perfecte 6 op 6 aan hun kwalificatie voor het EK in 2020. La Roja boekte dinsdagavond een simpele overwinning op bezoek bij voetbaldwerg Malta (0-2). De Italianen hielden in Parma een schietoefening tegen een onmachtig Liechtenstein (6-0).

Spanje had zaterdag al weinig overschot in de opener tegen Noorwegen (2-1). Ook tegen het nietige Malta liep het niet gesmeerd. Zonder coach Luis Enrique, die om privéreden terugkeerde naar Spanje, op de trainersbank maakte een experimenteel La Roja geen overtuigende indruk. Een flits van Alvaro Morata (31.) bracht de 0-1 ruststand op het scorebord. De Spaanse aanvaller knikte in minuut 73 zijn tweede van de avond binnen. Malta kon daar niets tegenover zetten. Nog in groep F eindigde de Scandinavische burenstrijd tussen Noorwegen en Zweden op 3-3. Sorloth (AA Gent) mocht de slotminuten volmaken bij de Noren, Rosted (AA Gent) bleef op de bank. Roemenië legde de Faeröer met 4-1 over de knie. Bij de Roemenen stonden Razvan Marin (Standard) en oude bekenden Chipciu en Stanciu (ex-Anderlecht) in de basis.

Italië opende met een 2-0 overwinning tegen Finland en kreeg in zijn tweede groepswedstrijd in poule J voetbaldwerg Liechtenstein voorgeschoteld. Stefano Sensi (17.), Marco Verratti (32.), Fabio Quagliarella (35. en 45.+3), Moise Kean (70.) en debutant Leonardo Pavoletti (77.) stonden aan het kanon. De score had nog verder kunnen oplopen, want Liechtenstein speelde de tweede helft met een man minder. Sensi en Pavoletti scoorden hun eerste doelpunt voor La Squadra Azzurra. De 36-jarige Quagliarella, die twee strafschoppen omzette, wordt dan weer de oudste doelpuntenmaker van de Italiaanse ploeg. De groepswedstrijd tussen Bosnië-Herzegovina, dat na rood voor Pjanic de laatste 25 minuten met tien moest volmaken, en Griekenland eindigde op 2-2. Oude bekende Kolovis (ex-KV Mechelen) scoorde de late gelijkmaker voor de Grieken. Bij de Bosniërs stonden Cimirot (Standard) en Zukanovic (ex-Gent en -Kortrijk) in de basis, Milosevic (ex-Standard) maakte het slotkwartier vol. Eerder op de avond ging Finland met 0-2 winnen in Armenië.

In groep D gaf Zwitserland een riante 3-0 voorsprong tegen Denemarken nog weg. In tien knotsgekke slotminuten scoorden de Denen drie keer. Oude bekende Dalsgaard (Zulte Waregem) legde in de blessuretijd de 3-3 eindstand vast. Ierland versloeg Georgië met 1-0 en is verrassend groepsleider.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer