Voetbal

Algemeen

Martinez : 'Ben blij met vroeg doelpunt'

25.03.2019 | Marnick Claes

Belga

Gisteren wonnen de Rode Duivels hun tweede EK-kwalificatiewedstrijd op het veld van Cyprus. Eden Hazard en Michy Batshuayi konden de netten doen trillen. Bondscoach Roberto Martinez was blij met het resultaat.

Door de 0-2 overwinning op het veld van Cyprus is België het enige land in poule I dat nog het maximum van de punten heeft na twee speeldagen. Eden Hazard en Michy Batshuayi zorgden al snel voor de verlossing. Bondscoach Roberto Martinez was blij met het resultaat. "De 0-1 maakte een wereld van verschil. We scoorden toen ook de 0-2, waarna we rustiger konden voetballen. Cyprus is zeker geen makkelijke tegenstander, ik voorspel dat er veel ploegen hier punten gaan laten liggen. Ik ben ook tevreden dat we geen tegendoelpunt slikten. Dit was typisch een wedstrijd waar er voor ons veel te verliezen, en weinig te winnen viel. Goed dus dat we de volle buit pakten", zegt de bondscoach. 

Door het grote aantal afwezigen moesten de jonge mannen aan de bak komen. Ze deden dat perfect volgens Martinez. "Leander Dendoncker en Youri Tielemans vormden een sterke tandem, en ook Timothy Castagne liet zien wat hij in zijn mars had. Dat was ook al tegen Rusland zo. Michy Batshuayi werkte heel hard voor de ploeg. We wisten dat hij kansen zou afdwingen. Tegen Rusland was hij wat ongelukkig, maar nu trof hij wel raak", besluit Martinez. 

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer