Voetbal

Algemeen

Jubilaris Hazard zorgt voor snelle zekerheid

24.03.2019 | Tom Van Aken

Belga

De Rode Duivels deden in en tegen Cyprus wat ze moesten doen: winnen. Snelle goals van Hazard en Batshuayi telden de thuisploeg definitief uit.

Vermaelen kwam in de plaats van Boyata. Verder geen wijzigingen in de basiself die thuis Rusland inblikten en nu hetzelfde probeerden te doen in en tegen Cyprus.

Eden Hazard begon aan zijn 100ste interland en vierde dat al in de tiende minuut met een doelpunt. Alderweireld bediende Bashuayi diep. Die nam mooi mee, maar kwam dan niet tot een doelpoging. Met een gelukje bediende hij wel jubilaris Hazard die de bal vol gevoel voorbij Pardo krulde.

Even later stond het al 0-2. Thorgan Hazard bediende Batshuayi. Die ging mooi voorbij de doelman en gleed de bal binnen. Nadien ging de voet van het gaspedaal en werd de rust gehaald met een dubbele voorsprong.

Zelfde spelbeeld na de pauze. Martinez gunde achtereenvolgens Januzaj, Carrasco en Praet nog wat speelminuten. Maar het was Cyprus dat wat hoger kon gaan spelen, al leverde dat niet echt kansen op. Laifis, de verdediger van Standard, kreeg de beste. Hij kopte net over. Makkelijke zege dus voor de Belgen die de leiding nemen in de groep met als enige ploeg zes op zes.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer