Voetbal

Algemeen

Rusland heeft geen kind aan Kazachstan, Wales boekt krappe zege tegen Slovakije

24.03.2019 | Laurens Van Heuverswijn

Belga

Op de tweede speeldag van de kwalificaties voor het EK voetbal in 2020 kreeg Rusland met Kazachstan een hapklare brok voorgeschoteld in groep I: 0-4 was de eindstand. In groep E hield Wales in zijn eerste kwalificatiematch Slovakije stevig in zijn greep, al ging het op het einde nog bijna mis. Een vroege Welshe goal beslechtte de match.

Na 19 minuten opende Denis Cheryshev het doelpuntenfestival voor de bezoekers met een volley in de kleine rechthoek. Vlak voor het rustsignaal poogde Ilzat Akhmetov de score te verdubbelen, eveneens met een volley, maar deze keer stond de Kazachse doelman pal. Op slag van rust viel de onvermijdelijke 0-2 dan toch; opnieuw was Cheryshev de auteur, geholpen door lamentabel verdedigen van de Kazachse defensie.

Zeven minuten na de pauze mocht een vrijstaande Artem Dzyuba zomaar een voorzet binnen tikken, tien minuten later hielp de thuisploeg een handje bij de 0-4: Abzal Beysebekov zette zijn voet in de baan van een schot en lobde zo zijn eigen doelman. De Russen waren voldaan en lieten de teugels vieren. Rusland klimt naar de tweede plaats in groep I voor de Rode Duivels, die zondagavond Cyprus bekampen.

In Wales-Slovakije was het meteen na de aftrap prijs. Na vijf minuten mocht Daniel James aanleggen op de rand van de Slovaakse zestien; zijn droge knal trof raak en bezorgde Wales een droomstart. De thuisploeg domineerde en maakte het spel, met Gareth Bale als luis in de pels van de Slovaakse defensie. Even voor rust forceerde David Brooks een schietkans na een fraaie soloactie, maar zijn poging scheerde de paal. Ook na rust konden de bezoekers weinig inbrengen tegen de Welshe machine, met Anderlechtverdediger James Lawrence in de centrale as. Harry Wilson ging twee maal zijn kans, de tweede keer pakte doelman Martin Dubravka uit met een knappe redding.

Met het einde in zicht schoten de bezoekers wakker en moest doelman Wayne Hennessey nog alle zeilen bijzetten op een kopbal om de Welshe voorsprong te consolideren. Seconden later knikte Peter Pekarik in het zijnet. Ondanks de Welshe overmacht kregen Bale en co nog bijna het deksel op de neus, maar de krappe voorsprong bleef op het bord. De eerste driepunter bezorgt Wales een voorlopige derde plaats in groep I, na Kroatiƫ en Slowakije.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer