Voetbal

Algemeen

Martinez bevestigt basisplaats Vermaelen en Hazard over Real

23.03.2019 | Ward Bollen

Belga

Bondscoach Roberto Martinez bevestigde dat Thomas Vermaelen in de basis de plaats van de afgehaakte Dedryck Boyata zal innemen voor de interland van zondag in Cyprus.

Martinez lijkt in Nicosia voor grotendeels dezelfde ploeg te gaan kiezen als degene die Rusland donderdag overtuigend klopte. Alleen achterin moet de Spanjaard dus ingrijpen, door de afwezigheid van Boyata. Thomas Vermaelen is in het hart van de defensie, tussen Toby Alderweireld en Jan Vertonghen, de logische vervanger. De verdediger van Barcelona is pas terug uit blessure en startte daarom niet tegen de Russen. Martinez liet donderdag na de interland echter al verstaan dat Vermaelen in Cyprus wel zou spelen en er dus voor Boyata sowieso niet meer in zou zitten dan een plaats op de bank. Zaterdag bevestigde de bondscoach zijn keuze. "Thomas begint zoals aangekondigd in de basis. Hij is belangrijk voor de ploeg en staat er als we hem nodig hebben."

HAZARD: 100ste CAP EN REAL MADRID

Eden Hazard kan zondag op bezoek in Cyprus zijn honderdste cap veroveren voor de Rode Duivels. "Ik voetbal nog altijd met evenveel plezier bij de nationale ploeg", vertelde de Belgische aanvoerder zaterdag in het GSP-stadion in Nicosia.

"Ik had deze mijlpaal liever in eigen land gevierd, maar de kalender heeft er anders over beslist", zei Hazard. "Ik ben heel tevreden dat ik op mijn 28ste al aan honderd interlands kom. We hebben een knap parcours afgelegd, en ik hoop ook in de toekomst nog mooie resultaten te behalen." Hazard zal voor zijn honderdste interland het traditionele petje ontvangen. "Wat ik daarmee zal doen? In mijn garage leggen denk ik, bij de rest. Individuele medailles en trofee├źn zeggen me niet zoveel. Ik heb ook niet echt de ambitie om het absolute record van Jan Vertonghen (111 caps) in te halen. Zeker als Jan tot zijn veertigste zal doorgaan, wordt het moeilijk", voegde hij er met een knipoog aan toe.

Hazard en Real lonken al langer naar mekaar, maar na de terugkeer van Zin├ędine Zidane aan het hoofd van de Spaanse grootmacht draait de geruchtenmolen weer op volle toeren. Toen Hazard van een Cypriotische journalist de vraag kreeg of hij effectief naar Real trekt, liet de Belgische captain niets los. "Nu ligt de focus op de partij tegen Cyprus. Dat is het enige wat van belang is", klonk het kort.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer