Voetbal

Algemeen

Mourinho mikt komende zomer op terugkeer

23.03.2019 | Gert-Jan Weyters

Belga

Jose Mourinho is van plan komende zomer opnieuw aan de slag te gaan als hoofdcoach. Hij wacht enkel nog op het juiste project, zo vertelde hij zaterdag in een interview met BeIn Sports, het sportnetwerk waarvoor hij als analist aan de slag is.

Na zijn ontslag enkele maanden geleden bij Manchester United heeft de 56-jarige Portugees naar eigen zeggen "drie à vier aanbiedingen" geweigerd. "Ik weet exact wat ik niet wil. Bij mij gaat het niet zozeer om de club, maar eerder over de invulling van de job. Ik ben aan het werken en bereid mezelf voor op de volgende uitdaging", aldus Mourinho.

Onlangs werd hij gelinkt aan een mogelijke terugkeer naar Real, maar daar werd voor Zinédine Zidane gekozen. Een nationale ploeg zal het meer dan waarschijnlijk ook niet worden, zelfs niet op het WK 2022 in Qatar. "Ik denk het niet. Ik hou ervan dagelijks met een team bezig te zijn en vele competities af te werken. Ik hou van wedstrijden en wil dus graag in het clubvoetbal blijven."

Jose Mourinho won tweemaal de Champions League: één keer met FC Porto (2004) en eenmaal met Inter (2010). Daarnaast werd hij minstens één keer kampioen in vier verschillende landen: Portugal (2 x FC Porto), Italië (2 x Inter Milaan), Engeland (3 x Chelsea) en Spanje (1 x Real Madrid). Met Manchester United won hij tussen 2016 en december 2018 de Europa League en de League Cup. Bij die laatste club werd hij medio december aan de deur gezet na een reeks belabberde resultaten. Onder opvolger Ole Gunnar Solskjaer is de club intussen opgeklommen naar de vijfde plaats in de Premier League en daarnaast zitten Lukaku en co in de kwartfinales van de Champions League.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer