Voetbal

Algemeen

Martinez: 'Als Eden zo voetbalt, moet je gewoon genieten'

22.03.2019 | Erik Duchateau

Belga

Bondscoach Roberto Martinez houdt een positief gevoel over aan de 3-1 zege van donderdag tegen Rusland. Vooral de prestatie van Eden Hazard, die twee treffers voor zijn rekening nam, en de youngsters viel bij de Spanjaard in de smaak.

"Als Eden zo voetbalt, moet je gewoon genieten", vertelde Martinez. "Leander Dendoncker en Youri Tielemans tonen dan weer tot wat spelers die in eigen land doorbreken in staat zijn. Hun prestaties vormen een duidelijke boodschap voor het Belgische voetbal", verkondigde de Spanjaard. "Het zijn twee spelers die in Belgiƫ hun strepen verdienden en pas nadien naar het buitenland trokken. Dat loont. We zien te veel talenten te vroeg Belgiƫ verlaten."

Martinez toonde zich tevreden over het verdedigende spel van zijn team, dat Rusland weinig kansen gunde. De tegentreffer kwam er na een blunder van Thibaut Courtois. "We stonden er defensief, dat was duidelijk. Thibaut liet het hoofd niet hangen na zijn foutje. Hij keepte voort alsof er niets gebeurd was en toonde zo zijn klasse."

Zondag wacht voor de Rode Duivels de tweede EK-kwalificatiewedstrijd, met de verplaatsing naar Cyprus. De Cyprioten haalden het eerder donderdag met 5-0 van voetbaldwerg San Marino. Onduidelijk is of Romelu Lukaku die partij haalt. "Zijn revalidatie verloopt goed", gaf Martinez meer uitleg. "We nemen vrijdagochtend een beslissing."

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer