Voetbal

Algemeen

Sané slachtoffer van horrortackle (VIDEO)

21.03.2019 | Erik Duchateau

Belga

Duitsland heeft woensdagavond in een oefeninterland in Wolfsburg 1-1 gespeeld tegen Servië. Leroy Sané werd in de slotfase slachtoffer van een horrortackle van Milan Pavkov.

Duits bondscoach Joachim Löw bracht een team met liefst 8 spelers jonger dan 25 jaar aan de aftrap. Vaste waarden als Toni Kroos en Marco Reus, die na de pauze nog wel mocht invallen, kregen rust met het oog op het EK-kwalificatieduel tegen Nederland zondag.

In doel stond de 32-jarige Manuel Neuer, maar die moest zich al vroeg in de match gewonnen geven op een kopbal van Luka Jovic na een hoekschop. Duitsland had veel balbezit, maar bakte er offensief niets van. Na de rust draaide het iets beter. In de 69ste minuut hing de ingevallen Leon Goretzka de bordjes in evenwicht.

In de slotfase kreeg Duitsland nog enkele goede kansen op 2-1, maar hét moment van de match was de horrortackle van Milan Pavkov op Leroy Sané, de beste speler op het veld, in de toegevoegde tijd. De Serviër plantte zijn studs vol op de omgeknikte enkel van Sané, die duidelijk aangeslagen toch nog op eigen kracht naar de kant kon stappen voor verzorging. Pavkov kreeg rood.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer