Voetbal

Algemeen

Colombiaanse ex-international opgepakt voor drugshandel

20.03.2019 | Gert-Jan Weyters

Belga

De gewezen Colombiaanse voetballer Jhon Viafara is opgepakt op verdenking van lidmaatschap van een internationaal drugskartel. Dat heeft het Colombiaanse parket woensdag meegedeeld.

De 40-jarige ex-international werd dinsdag opgepakt in de stad Cali, in het zuidwesten van Colombia, samen met nog vier andere verdachten. Zij zouden deel hebben uitgemaakt van een bende die cocaïne per boot of per vliegtuig naar Centraal-Amerika bracht. Van daaruit moesten de drugs verder richting de VS gaan. Viafara zou binnen de organisatie hebben ingestaan voor het afhandelen van de betalingen.

De bende zou gelinkt zijn aan de Golfclan, die geldt als het grootste drugskartel van Colombia. Volgens de omroep RCN waren er bovendien ook banden met het Mexicaanse Sinaloakartel. Een rechtbank in de Amerikaanse staat Texas heeft om de uitlevering van Viafara en de vier andere verdachten gevraagd.

Viafara was een verdedigende middenvelder die in 2004 met zijn toenmalige club Once Caldas de Copa Libertadores won, het Zuid-Amerikaanse equivalent van de Champions League. Later speelde hij ook nog bij de Europese clubs Southampton, Portsmouth en Real Sociedad. Hij kwam ook 34 keer uit voor het nationale team van Colombia.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer