Voetbal

Algemeen

Dendoncker : 'Ik wil er staan op belangrijke momenten zoals Fellaini'

19.03.2019 | Marnick Claes

Belga

Donderdag beginnen de Rode Duivels aan hun EK-campagne tegen Rusland. Op het middenveld zijn er veel geblesseerden en afwezigen. Leander Dendoncker (23) zal waarschijnlijk in de basis staan en wil zijn kans grijpen.

Kevin De Bruyne, Axel Witsel, Moussa Dembélé, Thomas Meunier, ... Het lijstje met afwezigen is redelijk lang. Gelukkig heeft België een grote kern waaruit bondscoach Roberto Martinez zijn selectie kan maken. Leander Dendoncker speelt zich bij Wolverhampton in de kijker na een lange aanpassingsperiode. "De eerste maanden waren erg moeilijk bij de Wolves, zowel mentaal als fysiek. Toen de coach me een kans gaf, heb ik het maximum gegeven. Nu speel ik nagenoeg alles. In voetbal kan het snel gaan, in beide richtingen. Of ik nu zeker ben van mijn basisplaats? Neen, je bent nooit zeker van je plaats. Ik moet gewoon elke week het maximum geven", zegt Dendoncker.

Een paar weken geleden besliste Marouane Fellaini om te stoppen als Rode Duivel. Dendoncker zou wel eens de man zijn die die rol kan invullen. "Marouane was heel belangrijk voor de Rode Duivels. Toen we hem nodig hadden, stond hij er. Fellaini heeft veel belangrijke doelpunten voor België gemaakt, hij werkte ook veel voor de ploeg. Ik kan nog efficiënter worden wat mijn statistieken betreft", besluit Dendoncker. 

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer