Voetbal

Algemeen

Walem heeft weelde van getalenteerde voetballers

18.03.2019 | Marnick Claes

Belga

In voorbereiding op het EK Voetbal voor de belofeten speelt België een oefenwedstrijd tegen Denemarken. Bondscoach van de beloften, Johan Walem, heeft een grote groep jonge getalenteerde voetballers.

Woensdag speelt België tegen Denemarken. In de selectie voor het EK beloften zijn twee aanvallers momenteel nog geblesseerd. Wie ontbreekt in de selectie van de bondscoach, zijn de geblesseerde aanvallers Landry Dimata en Obbi Oularé. "Ik maak me niet ongerust om Landry. Ik ken hem, hij zal er alles aan doen om fit te geraken. Momenteel staat hij nog niet op het veld, maar hij heeft nog twee maanden. De definitieve selectie is zelfs pas op 6 juni. Hopelijk speelt hij in Play-off 1 enkele wedstrijden. Wat Oularé betreft, geldt hetzelfde. In een ideaal scenario is hij klaar voor de vierde of vijfde wedstrijd in Play-off 1. Maar we hebben voorin keuze genoeg. Er is ook nog Aaron Leya Iseka, en ook Siebe Schrijvers en Dodi Lukebakio kunnen diep spelen", zegt Walem.

Yari Verschaeren draagt tegenwoordig Anderlecht in de Jupiler Pro League. "Hij zit momenteel bij Jacky Mathijssen bij de U19, maar hij heeft me natuurlijk gecharmeerd de voorbije weken. Vooral technisch, met de bal aan de voet, heeft hij erg veel kwaliteiten. Indien hij dit niveau kan aanhouden in de play-offs, maakt hij een grote kans erbij te zijn in Italië", aldus Walem. 

Op de recherflank heeft Walem ook een keuze te maken. Dion Cools, sterk spelend in de kwalificaties, komt bij Club Brugge nog amper aan spelen toe. Thibault Vlietinck krijgt bij Brugge de voorkeur, maar Walem houdt Cools de hand boven het hoofd. Hij zit wel bij de beloftenselectie, in tegenstelling tot Vlietinck. "Spelers die weinig spelen bij hun club maken zeker ook kans op een EK-selectie", besloot Walem. "Met een goede fysieke voorbereiding kunnen zij in Italië op hetzelfde niveau spelen als de rest. Al ga ik natuurlijk niet met acht spelers die niet spelen naar het EK."


Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer