Voetbal

Algemeen

Reus redt Dortmund, Raman scoort (VIDEO)

16.03.2019 | Tom Van Aken

Belga

Hertha Berlijn kwam twee keer op voorsprong tegen Dortmund, maar bleef uiteindelijk met lege handen achter na een late goal van Reus. Het doelpunt van Raman voor Düsseldorf leverde geen punten op.

Kalou bracht Berlijn twee keer op voorsprong, tussendoor maakte Delaney gelijk. Net na de rust maakte Zagadou gelijk voor Dortmund, waar Witsel ontbrak door een blessure. Het leek 2-2 te blijven, tot Reus diep in blessuretijd een voorzet toch nog in doel devieerde. Dortmund gaat zo weer (even) over Bayern, dat morgen nog thuis tegen Mainz speelt.

Wolfsburg won met 5-2 van Düsseldorf. Benito Raman scoorde voor de bezoekers, waar ook Dodi Lukebakio in de basis startte. Koen Casteels stond onder de lat bij Wolfsburg. 

Vooraleer Raman aan de beurt kwam, was er al vijf keer gescoord in Wolfsburg. Kaan Ayhan (30.) had Düsseldorf op voorsprong gebracht, Admir Mehmedi (34.), Robin Knoche (57.) en Wout Weghorst (54, 59.) draaiden de situatie helemaal om en brachten de thuisploeg 4-1 voor. Toen Raman (65.) vervolgens een bal van Stoger uit de lucht wist te plukken, kon hij er 4-2 van maken. Met zijn derde doelpunt maakte Weghorst (88.) er daarna nog 5-2 van. Lukebakio was tevoren al naar de kant gehaald bij Düsseldorf.

Wolfsburg blijft na de overwinning zevende, één plaatsje te laag voor Europees voetbal. Düsseldorf is twaalfde.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer