Voetbal

Algemeen

Mertens en Hazard makkelijk door

14.03.2019 | Tom Van Aken

Belga

Chelsea en Napoli waren na de heenmatchen al vrij zeker van kwalificatie voor de kwartfinale van de Europa League en daar is in de terugwedstrijden niets aan veranderd.

Chelsea won thuis met 3-0 van Dinamo Kiev en stond ook bij de rust van de terugwedstrijd met dezelfde score op voorsprong. Hazard kon vanop de bank zien hoe Giroud eerst twee keer scoorde en Alonso er dan nog eentje bij deed. Giroud maakte na rust zijn hattrick compleet, Hudson-Odoi zorgde voor de 0-5 eindstand.

Mertens kwam wel aan de aftrap op bezoek bij RB Salzburg, hij speelde bijna de hele match. Na de 3-0 thuiszege zette Milik Napoli op het kwartier opnieuw op voorsprong. Dabbur maakte gelijk. Invaller Gulbrandsen en Leitgeb zorgden voor de 3-1, maar dat was nog onvoldoende voor Salzburg.

Valencia begon met een 2-1 voorsprong aan de terugmatch in Krasnodar. Eén goaltje was voldoende voor de thuisploeg om door te gaan. Dat leek er lang niet te komen, maar vijf minuten voor tijd zorgde invaller Suleymanov toch voor de 1-0. Krasnodar op weg naar de volgende ronde, maar daar besliste Guedes anders over. Hij maakte in blessuretijd gelijk, Valencia toch naar de kwartfinale.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer