Voetbal

Algemeen

Zidane strikt meteen een grote naam

14.03.2019 | Gert-Jan Weyters

Belga

De Braziliaanse verdediger Eder Militao verlaat aan het einde van het seizoen FC Porto voor Real Madrid, waar hij een contract ondertekende tot medio 2025, zo maakte Real donderdag bekend. Aan de transfer hangt ook een stevig prijskaartje van vijftig miljoen euro vast, liet Porto weten. Dat bedrag stond immers opgenomen in een vertrekclausule.

Bij de Koninklijke is de 21-jarige Braziliaanse international de eerste versterking sinds de terugkeer van Zin├ędine Zidane, die maandag in de Spaanse hoofdstad overnam van tussenpaus Santiago Solari. Militao speelt nog maar sinds begin dit seizoen voor Porto, maar de van Sao Paulo overgenomen verdediger maakte meteen indruk.

Volgens Spaanse bronnen heeft Zidane stevige garanties gekregen bij zijn terugkeer naar Santiago Bernabeu, waar komende zomer heel wat transferbedrijvigheid verwacht wordt. Om het zwalpende Real onder handen te nemen zou de Fransman een budget van 300 miljoen euro ter beschikking krijgen. De terugkeer van Zidane betekent mogelijk ook goed nieuws voor Eden Hazard, die al een tijdje aan Real gelinkt wordt en vorige zomer pas in extremis een transfer zag afspringen. Zidane heeft immers nooit weggestoken een grote fan van de aanvoerder van de Rode Duivels te zijn.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer