Voetbal

Algemeen

Zinédine Zidane is opnieuw trainer van Real Madrid

11.03.2019 | Laurens Van Heuverswijn

Belga

Zinédine Zidane is opnieuw de trainer van Real Madrid. De 46-jarige Fransman neemt het roer over van de Argentijn Santiago Solari. Dat maakte "de Koninklijke" maandagavond bekend. Zidane tekende een contract tot 30 juni 2022.

De 42-jarige Solari stond sinds eind oktober aan het hoofd van Real. Hij volgde toen Julen Lopetegui op, die na een teleurstellend seizoensbegin moest opkrassen. De Argentijn begon als interim, maar kreeg het vertrouwen van het bestuur en mocht verderwerken. Maar ook Solari kreeg de motor niet aan de praat. Integendeel, in La Liga en de Copa del Rey is de ploeg van Thibaut Courtois uitgeschakeld en ook het Europese seizoen zit erop. De fiere titelverdediger werd in de achtste finales belachelijk gemaakt door Ajax.

Zidane stond de voorbije seizoenen al aan het hoofd van Real, waarmee hij onder meer driemaal de Champions League won. De Fransman wilde het na vorige zomer wat rustiger doen en laste een sabbatical in.

"Ik ben blij weer thuis te zijn", verklaarde Zinédine Zidane maandagavond bij zijn persvoorstelling als nieuwe trainer van Real Madrid. "Ik wil ook deze club weer brengen waar ze thuishoort: aan de top."

"Ik heb er zin in, morgen ga ik weer aan de slag. Negen maanden geleden was ik aan rust toe, maar nu zegt mijn hart me dat ik genoeg gerust heb. De club heeft me nodig en dus ben ik hier." "Omdat het de tweede keer is dat ik hier trainer word, wordt het een nog grotere uitdaging. Die uitdaging wil ik aangaan."

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer