Voetbal

Algemeen

Ranieri moet AS Roma opnieuw op de rails krijgen

08.03.2019 | Erik Duchateau

Belga

Claudio Ranieri is bij AS Roma de opvolger van de donderdag ontslagen Eusebio Di Francesco. De 67-jarige Ranieri, eerder al coach van Roma tussen 2009 en 2011, ondertekende in de Italiaanse hoofdstad een contract tot het einde van het seizoen.

DeĀ uitschakeling in de achtste finales van de Champions League tegen FC Porto kostte Di Francesco de kop. Vorig seizoen verrasten de Giallorossi nog in Europa door de halve finales te halen. In de kwartfinales zorgde Roma, toen nog met Radja Nainggolan, voor een stunt vanjewelste door - na een 2-0 nederlaag in de heenmatch - in de terugwedstrijd met 3-0 te winnen van FC Barcelona en de Catalanen zo uit te schakelen. In de competitie loodste Di Francesco Roma naar een derde plaats.

Dit seizoen loopt het veel minder bij de Romeinen. In de Serie A staat Roma na 26 speeldagen vijfde, een plek die op het einde van het seizoen slechts recht geeft op een ticket voor de Europa League. Vorig weekend smeerde stadsrivaal Lazio Di Francesco en co nog een 3-0 nederlaag aan.

De nieuwe ontgoocheling in Porto bleek de druppel voor het clubbestuur, dat beliste om niet alleen Di Francesco te ontslaan maar ook de samenwerking met sportief directeur Monchi stop te zetten. De 50-jarige Spanjaard was nog maar sinds april 2017 in Rome, na vele successen bij Sevilla.

Ranieri werd op zijn beurt onlangs ontslagen bij het Fulham van Denis Odoi, waarvoor de degradatie lonkt in de Premier League. De Italiaan was er nog maar sinds november aan de slag. In de Premier League zorgde Ranieri in 2016 voor een stunt door met Leicester City de titel te pakken.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer