Voetbal

Algemeen

UEFA legt club van De Bruyne en Kompany op de rooster

07.03.2019 | Niels Dirkx

Belga

De UEFA voert een onderzoek naar overtredingen op de Financial Fair Play bij Manchester City. Dat deelde de financiële controlecommissie van de Europese Voetbalbond donderdag aan. "We richten ons op verscheidene overtredingen die recent in de media openbaar gemaakt werden", klinkt het.

De UEFA doelt daarmee op publicaties op basis van de Football Leaks. Onder meer zou de Engelse kampioen in 2013 met de cijfers van sponsorcontracten gesjoemeld hebben om een verlies van 11,5 miljoen euro in te dekken. Een jaar later zou de club de manager van een minderjarige speler (de toen 14-jarige Jadon Sancho, die inmiddels naar Borussia Dortmund verkaste) 235.000 euro betaald hebben. De UEFA zelf wil niet op de details ingaan, zolang het onderzoek loopt.

In 2014 veroordeelde de UEFA Manchester City als eens voor inbreuken op de Financial Fair Play. Het kostte de club van Vincent Kompany en Kevin De Bruyne toen 57 miljoen euro, waarvan 37 miljoen voorwaardelijk. Bovendien moest de club in de Champions League 2014-15 met een beperkte selectie aantreden.

Manchester City reageerde snel op het nieuwe onderzoek. "We zijn hier blij mee", klinkt het in een communiqué. "Een officieel onderzoek zal immers een einde maken aan alle speculaties. Die zijn er gekomen op basis van door piraterij verkregen mails, die volledig uit hun context gehaald werden. De beschuldiging van fraude is helemaal uit de lucht gegrepen. De boekhouding die we publiceerden in correct en compleet. Alles gebeurde volgens de regels."

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer