Voetbal

Algemeen

Hazard en Mertens staan voor listige opdracht

06.03.2019 | Marnick Claes

Belga

Morgenavond zullen Eden Hazard en Dries Mertens hun kunnen laten zien. Ze spelen allebei in de achtste finales van de Europa League.

Hazard ontvangt Dynamo Kiev uit het verre Oekra├»ne. In de Premier League is Chelsea gezakt naar plaats zes en heeft zo geen ticket voor de Champions League van volgend jaar. Als ze de Europa League winnen, mogen ze volgend jaar wel verschijnen op het kampioenenbal. De ploeg van Hazard kan dus maar beter goed starten tegen de stugge Oekra├»ners. 

De andere Rode Duivel, Dries Mertens, komt ook in actie. Zijn ploeg, Napoli, ontvangt Red Bull Salzburg. De Oostenrijkers versloegen in de vorige ronde nog Club Brugge. Bij Benfica moet Mile Svilar waarschijnlijk vanop de bank toekijken hoe zijn team Dinamo Zagreb zal bekampen. De Portugezen versloegen in de vorige ronde Galatasaray. 

Bij Inter Milaan zal Nainggolan niet in actie komen. Hij is geblesseerd. De Tsjechische boeman van Genk, Slavia Praag, gaat op het veld van Sevilla op zoek naar een stunt. De Spanjaarden wonnen de Europa League in 2014, 2015 en 2016.

In de andere wedstrijden speelt Valencia tegen Krasnodar. De laatste grote Engelse ploeg in de competitie, Arsenal, gaat op bezoek bij Rennes. De laatste match van de speeldag is Zenit-Villareal. 

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer