Voetbal

Algemeen

Maes opnieuw ondervraagd

20.02.2019 | Erik Duchateau

Belga

Voetbaltrainer Peter Maes is dinsdag opnieuw verhoord over zwart geld in het voetbal. Dat heeft David ­Engelbos, de advocaat van de ex-trainer van Sporting Lokeren, bevestigd aan de kranten van Mediahuis.

Maes moest gisteren naar de burelen van de federale politie komen voor een nieuwe ondervraging. Hij zou er bijkomende inlichtingen hebben moeten geven over zijn professionele relatie met de Servische makelaar Dejan Veljkovic, sinds enkele maanden spijtoptant van het federaal parket. Allicht werd hij geconfronteerd met wat Veljkovic over hem heeft verklaard de afgelopen maanden. De twee kennen elkaar sinds 2010, toen Maes KV Mechelen inruilde voor Lokeren. Het was Veljkovic die de contracten van Maes onderhandelde.

Het gerecht vermoedt dat er constructies werden opgezet met zwart geld. Of Maes ook geld verdiende bij de transfers van spelers, is niet geweten. Zijn advocaat, gespecialiseerd in het finan­ciële luik van het ondernemingsrecht, wou geen verdere informatie kwijt. Ook het ­federaal parket, dat in oktober de aanzet gaf tot operatie Propere Handen, onthield zich van commentaar.

Maes bracht eind oktober twee nachten door in een politiecel. Nu mocht hij wel naar huis. Hij blijft officieel in verdenking gesteld van witwaspraktijken en corruptie.

Facebook

Twitter