Voetbal

Algemeen

Dembélé zet carrière in China verder

17.01.2019 | Erik Duchateau

Belga

Mousa Dembélé verlaat Tottenham Hotspur voor Guangzhou R&F. Bij de Chinese eersteklasser ondertekende hij een contract voor drie jaar, zo maakte de club donderdag bekend.

De 31-jarige Rode Duivel zou Tottenham Hotspur nog 12 miljoen euro opleveren. De technische begaafde middenvelder zou in China jaarlijks ongeveer 10 miljoen euro opstrijken.

Aanvankelijk leek Dembélé op weg naar Beijing Guoan, maar die deal ging niet door en zo kwam Guangzhou R&F, waar de voormalige Joegoslavische international Dragan Stojkovic trainer is, op de proppen. Bij de tweede club uit Guangzhou liggen met Renatinho, Junior Urso, Dusko Tosic en Eran Zahavi wel al vier buitenlanders onder contract en dus zal er nog eentje moeten vertrekken.

Dembélé verlaat de Spurs na 6,5 seizoenen. Hij tekende in Londen in de zomer van 2012. De Antwerpenaar ontpopte zich snel tot een belangrijke pion binnen het team en kwam in totaal tot 250 officiële duels (en 10 goals). De laatste jaren sukkelde de middenvelder wel steeds meer met kleine blessures. De voorbije 2,5 maand stond hij aan de kant met een hardnekkige enkelblessure.

Tottenham maakte begin januari bekend dat Dembélé de groepstrainingen had kunnen hervatten, maar zijn laatste optreden in wedstrijdverband dateert van 3 november. De 82-voudig Rode Duivel speelde eerder in zijn carrière voor Germinal Beerschot (2004-2005), Willem II (2005-2006), AZ (2006-2010) en Fulham (2010-2012).

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer