Voetbal

Algemeen

Wullaert wint voor tweede keer Gouden Schoen

16.01.2019 | Erik Duchateau

Belga

Tessa Wullaert (Manchester City) heeft de Gouden Schoen bij de vrouwen gewonnen. In 2016 won ze ook al eerste editie. De andere genomineerden waren Janice Cayman en Davina Philtjens.

Wullaert, die afgelopen zomer het Duitse Wolfsburg verliet voor het Engelse Manchester City, haalde het met 150 punten voor uittredend winnares Janice Cayman (116 ptn). Davina Philtjens werd derde (75 ptn). Wullaert kreeg haar trofee uit handen van Pär Zetterberg.

De aanvalsleidster en het uithangbord van de Red Flames verteerde probleemloos de overstap van Wolfsburg naar Manchester City en draait moeiteloos mee bij de competitieleider in de Women's Super League. Toch werd 2018 ook een jaar van 'net niet' voor Wullaert. De 25-jarige West-Vlaamse verloor in het voorjaar de finale van de Champions League met Wolfsburg. Afgelopen najaar sneuvelden de Red Flames in de play-offs voor het WK tegen Zwitserland.

Wullaert reist donderdag de Red Flames na op winterstage in het Spaanse Pinatar. Daar bereiden de Belgische voetbalvrouwen het nieuwe seizoen voor met oefenduels tegen Spanje (donderdag) en Ierland (zondag). Later op het jaar nemen de Flames opnieuw deel aan de Cyprus Women's Cup (25 februari-7 maart) en gaan ze op stage naar Los Angeles (2-8 april). Tussendoor, op 22 februari, vindt de loting voor de kwalificatiecampagne voor het EK van 2021 plaats. Die wedstrijden starten in het najaar van 2019.

UITSLAG:
1. Tessa Wullaert (Manchester City) 150 ptn
2. Janice Cayman (Montpellier) 116
3. Davina Philtjens (Fiorentina) 75
4. Aline Zeler (PSV) 68
5. Davinia Vanmechelen (Paris Saint-Germain) 59
6. Tine De Caigny (Anderlecht) 51
. Laura De Neve (Anderlecht) 51
8. Kassandra Missipo (AA Gent) 49
9. Heleen Jaques (Fiorentina) 29
10. Ella Van Kerkhoven (Anderlecht) 12

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer