Voetbal

Algemeen

Scheidsrechters Verboomen en Van Driessche krijgen FIFA-badge

16.01.2019 | Gert-Jan Weyters

Belga

Scheidsrechters Nathan Verboomen en Bram Van Driessche hebben dinsdagavond in het Belgian Football Centre in Tubeke hun FIFA-badge in ontvangst mogen nemen. Ze mogen nu internationale wedstrijden fluiten. De semiprofs nemen de plaats in van persona non grata Sébastien Delferière en Bart Vertenten.

In totaal kregen zeven Belgische scheidsrechters hun FIFA-badge. Behalve de nieuwkomers Verboomen en Van Driessche waren dat Alexandre Boucaut, Nicolas Laforge, Erik Lambrechts, Jonathan Lardot en Lawrence Visser. Het Belgische zevental kan door de UEFA en de FIFA aangeduid worden voor internationale wedstrijden. De badge is het hele jaar 2019 geldig.

Begin november 2018 besliste de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) al om de FIFA-badges van Delferière en Vertenten in te trekken. Dat gebeurde op vraag van scheidsrechtersbaas Johan Verbist, nadat ze genoemd waren in het fraudeonderzoek in het Belgisch voetbal. Delferière was de hoogste geplaatste Belgische ref, in UEFA-categorie 1. Dat is het niveau net onder de elitegroep. Vertenten bevond zich net als Alexandre Boucaut en Jonathan Lardot in groep 2.

Bij de assistent-scheidsrechters zijn er geen wijzigingen. Het zijn nog steeds tien dezelfde Belgen die op het internationale forum aan de slag kunnen. Geen veranderingen ook bij het futsal en het beach soccer.

Onder de vrouwelijke internationals promoveert Viki De Cremer van assistent naar hoofdscheidsrechter. Ze neemt de plaats van Irina Lyussina in. Joline Delcroix is de nieuwste FIFA-assistente.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer