Voetbal

Algemeen

Manchester City draait derdeklasser door de gehaktmolen

09.01.2019 | Ward Bollen

Belga

Man City heeft de heenwedstrijd van de halve finales van de League Cup tegen Burton Albion uit de League One met maar liefst 9-0 gewonnen. Kevin De Bruyne opende de score.

De Rode Duivel deed dit al na amper 5 minuten en zelfs met een rake kopbal. Het was één van de zeldzame kopbaldoelpunten van Kevin De Bruyne. Bij de pauze was het 4-0 na ook nog goals van Gabriel Jesus (30, 34) en Zinchenko (37).

Na de rust maakte Gabriel Jesus eerst nog de 5-0 waarna De Bruyne in de 58ste minuut naar de kant mocht.  Foden (62) lukte 6-0 waarna Gabriel Jesus voor zijn vierde goal van de avond tekende. Walker (70) en Mahrez (83) maakten de 9-0 monsterscore compleet.

Vincent Kompany zat niet in de selectie. In de marge van de wedstrijd raakte bekend dat manager Guardiola het contract van de verdediger, dat afloopt op het einde van het seizoen, graag wil verlengen.

Dinsdagavond won Tottenham de heenmatch van de andere halve finale door Chelsea met 1-0 te verslaan op Wembley. De terugwedstrijden zijn op 22 en 23 januari.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer