Voetbal

Algemeen

Drie Belgen in de basis bij Wolverhampton-Liverpool, Dendoncker bekert verder (VIDEO)

07.01.2019 | Hannes Van Gael

Belga

Wolverhampton, met Leander Dendoncker 90 minuten op het veld, heeft Liverpool met 2-1 uit de FA Cup gekegeld. Bij de 'Reds' mocht Simon Mignolet nog een opdraven en scoorde Divock Origi het enige doelpunt.

Wolverhampton Wanderers tegen Liverpool was de laatste heenwedstrijd in de derde ronde van de Engelse FA Cup. Bij een gelijkspel wordt er nog een terugwedstrijd gespeeld, maar daar was bij deze partij geen sprake van. Wolverhampton won met 2-1 en bekert verder.

Er stonden maar liefst drie Belgen aan de aftrap in het maandagavondduel, twee bij de bezoekers en een bij de thuisploeg. Leander Dendoncker krijgt in de Premier League weinig speelgelegenheid bij de Wolves, maar in de FA Cup mocht hij wel opdraven. Zijn team worstelde zich het best uit een vrij teleurstellende eerste helft en ging rusten met een kleine voorsprong dankzij een goal van Jiménez.

Liverpool reageerde goed na de rust en Divock Origi knalde zijn team weer op gelijke hoogte. Hij kapte mooi naar binnen en trof met links hard raak vanop de grote rechthoek. Maar nog geen vijf minuten later werd Simon Mignolet, de derde landgenoot op het veld, van wel héél ver gefusilleerd. Sluipschutter van dienst: Rúben Neves.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer