Voetbal

Algemeen

Lukaku is 162 miljoen euro waard

07.01.2019 | Hannes Van Gael

Belga

Dat heeft het Internationaal Centrum voor Sportstudies (CIES) toch zo berekend. Fransman Kylian Mbappé heeft de hoogste waarde. Het prijskaartje van de PSG-aanvaller bedraagt niet minder dan 218,5 miljoen euro.

CIES heeft een lijstje opgesteld met daarin de duurste voetballers uit de vijf grote Europese competities: Engeland, Frankrijk, Duitsland, Spanje en Italië. Romelu Lukaku bekleedt daarin de achtste plaats. CIES berekent de prijskaartjes op basis van leeftijd, positie, contractduur, prestaties en internationale status.

Volgens die parameters is de aanvaller van Manchester United en de Rode Duivels 162 miljoen euro waard. Kylian Mbappé staat met een waarde van 218,5 miljoen euro afgetekend aan kop. De Fransman houdt Harry Kane (Tottenham, 200,3 miljoen) en Neymar, zijn ploegmaat bij PSG, (197,1 miljoen) achter zich.

Raheem Sterling van Manchester City is 185,8 miljoen waard en Mohamed Salah van Liverpool 184,3 miljoen. Zij vervolledigen de top vijf. Lukaku is de hoogst genoteerde Belg op de lijst. Onze landgenoot staat op de achtste plaats, net achter Lionel Messi 171,2 miljoen.

Eden Hazard is achttiende met een waarde van 129 miljoen. Met Kevin De Bruyne als 30e en Thibaut Courtois als 75e staan nog twee landgenoten in de top 100.

Facebook

Twitter