Voetbal

Algemeen

Chelsea legt Pulisic vast, weg vrij voor Hazard?

02.01.2019 | Gert-Jan Weyters

Belga

Chelsea neemt de Amerikaanse international Christian Pulisic over van Borussia Dortmund. De Blues leggen een transfersom van 64 miljoen euro op tafel voor de twintigjarige winger, die het seizoen wel uitdoet bij Dortmund. Chelsea leent hem immers onmiddellijk uit.

Pulisic is dit seizoen bij Dortmund goed voor drie goals en vier assists in achttien wedstrijden. De ploegmaat van Axel Witsel scoorde onder meer op de eerste speeldag van de groepsfase in de Champions League op het veld van Club Brugge de beslissende 0-1 (met een gelukje).

Bij Dortmund had Pulisic nog een contract tot eind volgend seizoen. Omdat hij weigerde te verlengen, wilde de huidige leider in de Bundesliga meewerken aan een transfer.

"Het was de grote droom van Christian om in de Premier League te spelen. Dat heeft zeker ook met zijn Amerikaanse afkomst te maken. Dus was het voor ons niet mogelijk zijn contract te verlengen", legt BVB-sportdirecteur Michael Zorc uit. "Daarom hebben we besloten in te gaan op het lucratieve aanbod van Chelsea."

Op de website van Chelsea noemt Pulisic het "een voorrecht een contract te ondertekenen bij zo'n legendarische club". "Ik kijk ernaar uit mij bijdrage te leveren aan hun ploeg waarin zoveel spelers van wereldklasse zitten."

Bij Chelsea wordt Pulisic teamgenoot van Eden Hazard. Mogelijk maakt diens komst de weg vrij voor de aanvoerder van de Rode Duivels richting zijn droomclub Real Madrid. Hazard heeft in Londen nog een contract tot 2020 en wil (voorlopig) niet bijtekenen.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer