Voetbal

Algemeen

Real Madrid heeft weinig overschot

09.12.2018 | Tom Van Aken

Belga

Real Madrid heeft een zuinige overwinning geboekt tegen rode lantaarn Huesca. Gareth Bale maakte met een knappe volley al heel vroeg het winnende doelpunt. Nadien hield Thibaut Courtois de krappe voorsprong staande.

Promovendus Huesca kreeg voor het eerst in haar 118-jarige bestaan Real Madrid over de vloer. Het inspireerde de rode lantaarn ondanks de vroege openingstreffer tot een sterke wedstrijd. Maar Huesca slaagde er ondanks een karrenvracht aan kansen niet in Courtois te vloeren.

Vooral Moi Gomez, na een kwartier, en David Ferreiro, rond het uur, vervloekten de Belgische nummer 1. Courtois hield zijn netten schoon, waardoor Real Madrid oprukt naar de vierde plaats op vijf punten van Barcelona.

Adnan Januzaj stond bij Real Sociedad opnieuw in de basis, maar slaagde er niet in om zijn stempel te drukken op de thuismatch tegen Valladolid. De bezoekers kwamen via Toni (16.) en Antonito (54.) op een dubbele voorsprong. Een nochtans dominant Sociedad kwam niet verder dan de aansluitingstreffer via Oyarzabal (63.). Valladolid klimt ten koste van Sociedad naar de elfde plaats, Januzaj en co. zijn twaalfde na 15 speeldagen in La Liga.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer