Voetbal

Algemeen

Dortmund wint Kohlenpott derby

08.12.2018 | Erik Duchateau

Belga

Het blijft Borussia Dortmund voor de wind gaan in de Bundesliga. De lijstaanvoerder en ploeg van Axel Witsel klopte in de Kohlenpott derby Schalke met 1-2.

Al na 7 minuten kwam Dortmund op voorsprong toen Thomas Delaney een harde vrije trap van Marco Reus in doel kopte. Een paar minuten later leek Witsel de bal in de eigen zestien te beroeren met de hand, maar de scheidsrechter gaf geen krimp. Een evenwichtige eerste helft eindigde op 0-1.

Op het uur ging Amine Harit na een duel neer in de zestien van Dortmund, op aangeven van de VAR wees de scheidsrechter nu wel naar de stip. Daniel Caligiuri zette de penalty om. Een kwartier voor tijd stond Jadon Sancho oog in oog met de doelman en bracht hij Dortmund weer op voorsprong.

De Borussen kregen nog de beste kansen op de 1-3, maar 1-2 was de eindstand. Dortmund blijft stevig leider, met 9 punten voorsprong op eerste achtervolger Bayern München, dat Nürnberg vloerde met 3-0.

Koen Casteels stond met Wolfsburg tegenover Hoffenheim. De match eindigde op 2-2. De Wolven lieten ze de kans kans om de top zes binnen te sluipen. Wolfsburg staat voorlopig negende in de stand, op 3 punten van Hoffenheim, dat zesde blijft.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer