Voetbal

Algemeen

Drie dolle minuten kosten Standard cruciale driepunter

08.11.2018 | Gert-Jan Weyters

Belga

Standard heeft op de vierde speeldag van de groepsfase in de Europa League een pijnlijke 2-1 nederlaag geleden bij Krasnodar. De Luikenaars stonden lange tijd op voorsprong, maar in het slot keerde de thuisploeg de situatie nog helemaal om. Door de nederlaag zakt Standard in de tussenstand in groep J terug naar de derde plaats met zes punten.

De thuisploeg begon in eigen huis furieus aan de partij. Standard wist niet waar eerst een brandje blussen, maar pogingen van oude bekende Wanderson (ex-Lierse en Beerschot) en Ari werden gemist. Op het kwartier hervonden de Rouches de rust. Cimirot was eerst gevaarlijk met een (afgeweken) afstandschot, waarop Carcela de bezoekers na twintig minuten - nog steeds enigszins tegen de gang van het spel in - op voorsprong bracht.

De Belgische Marokkaan nam een voorzet van gelegenheidslinksback Laifis ineens op de slof en Krasnodar-doelman Safonov was kansloos op de botsende bal. Standard liet het initiatief in het vervolg van de eerste helft opnieuw aan de Russen, die op slag van rust nog dreigden met een streep van Wanderson.

Na rust opende Krasnodar opnieuw gevaarlijk. Claesson trapte na vijf minuten, alleen voor Ochoa, onbegrijpelijk naast de bal en scheidsrechter Stavrev hield de kaken op elkaar bij een bitse duw van Vanheusden op Ari in de zestien. Aan Luikse zijde toonde Lestienne zich met een schot voorlangs. Krasnodar bleef drukken en elf minuten voor tijd kwam de verdiende gelijkmaker toch op het bord. Invaller Suleymanov trapte de 1-1 voorbij Ochoa in doel. De ban bleek gebroken voor de Russen en nauwelijks drie minuten later velde Wanderson het harde verdict voor Standard met een nieuwe lage schuiver, 2-1. Standard ging in het slot nog met de moed der wanhoop in de aanval, maar scoren lukte niet meer. Krasnodar besloot de partij met een vrijschop van Ari op de paal.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer