Voetbal

Algemeen

Peter Maes gearresteerd in fraudezaak

22.10.2018 | Tom Van Aken

Belga

Peter Maes, de trainer van Lokeren, is gearresteerd in het onderzoek naar de voetbalfraude. Dat meldt Het Belang van Limburg. Een goede bron bevestigt aan persagentschap Belga dat Maes vandaag werd verhoord en dat hij dinsdag voor de onderzoeksrechter moet verschijnen.

Volgens Het Belang van Limburg wordt Maes dinsdag niet voorgeleid bij Joris Raskin tegen wie Hans Rieder, de advocaat van scheidsrechter Bart Vertenten, maandagochtend een verzoek tot wraking heeft ingediend op de rechtbank in Tongeren. Het zou daarentegen gaan om een collega-onderzoeksrechter die eerder al bijstand bood.

De arrestatie van Peter Maes heeft volgens de krant wellicht te maken met Dejan Veljkovic, de makelaar van de trainer, die al een tijdje in de cel zit voor zijn rol in de matchfixing en witwaspraktijken. Zijn club is niet bereikbaar voor commentaar.

Maandagnamiddag leidde Peter Maes nog de training bij Sporting Lokeren. Maar de club verkeert in het ongewisse.

"De club heeft vanavond via de pers vernomen dat Peter Maes werd opgepakt en morgen voor de onderzoeksrechter moet verschijnen. Eerder vandaag werd Peter Maes in Hasselt uitgenodigd voor een gesprek in het fraudedossier. Vanavond heeft de club via de media vernomen dat de coach morgen zal worden voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Over verdere informatie beschikken wij als club op dit moment niet. Morgen zijn er twee trainingen gepland. Arnar Vidarsson zal alvast de ochtendtraining voor zijn rekening nemen", aldus het communiqué.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer