Voetbal

Algemeen

Advocaat van ref Vertenten vraagt invrijheidstelling

16.10.2018 | Hannes Van Gael

Belga

Advocaat Hans Rieder, die scheidsrechter Bart Vertenten verdedigt, stelt zich ernstige vragen bij de rol van de Tongerse onderzoeksrechter die met de zaak van de voetbalfraude bezig is. Meester Rieder heeft in ieder geval de invrijheidstelling van Vertenten gevraagd.

Advocaat Hans Rieder heeft drie argumenten om de invrijheidstelling van zijn cliënt, scheidsrechter Bart Vertenten, te vragen. "De feiten die hem ten laste worden gelegd zijn niet juist", zegt Rieder. "Dat hebben we bewezen aan de hand van screenshots van de wedstrijd en op basis van de verslagen van de Koninklijke Voetbalbond."

"De tweede reden waarom we de invrijheidstelling gevraagd hebben is dat er geen sprake kan zijn van een vermoeden van recidive. En dat om de zeer eenvoudige reden dat mijnheer Vertenten tot algehele voldoening van de KBVB en de FIFA nog nationale en internationale wedstrijden heeft gefloten."

"Ten derde hebben we de vraag gesteld of het een eerlijk proces is, want dit onderzoek wordt gevoerd door mijnheer Raskin. Die zetelt in de licentiecommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). Dat is voor mijn cliënt een heel confronterend gegeven want hij heeft als scheidsrechter een arbeidscontract heeft met de KBVB."

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer