Voetbal

Algemeen

Vermaelen moet kruis maken over volgende interlands

15.10.2018 | Erik Duchateau

Belga

Thomas Vermaelen is zes weken out met een blessure aan de rechterhamstring, zo maakte FC Barcelona maandag bekend.

Vermaelen mist daardoor ook de Nations League-duels van medio november tegen IJsland (15/11) en Zwitserland (18/11) en komt dus dit jaar niet meer in actie voor de Rode Duivels.

De afwezigheid van Vermaelen komt zeer ongelegen, want door de blessure van Jan Vertonghen - de verdediger van Tottenham is nog minstens tot december buiten strijd - was hij quasi zeker van een basisplaats bij de nationale ploeg.

Vrijdag tegen Zwitserland startte hij dan ook in de basis, maar twintig minuten voor affluiten moest hij zijn vervanging vragen. Zondag keerde hij al terug naar Barcelona, waar maandag na een scan de blessure bevestigd wordt. Barça gaat uit van een onbeschikbaarheid van anderhalve maand.

Ook voor hen een streep door de rekening, want Vermaelen kwam er de laatste weken steeds meer aan spelen toe, met basisplaatsen in de competitiewedstrijden tegen Leganés en Valencia.

Bij de nationale ploeg is Dedryck Boyata de vervanger van Vermaelen. De verdediger van Celtic mag zich opmaken voor een basisplaats, dinsdag in de oefeninterland tegen Nederland.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer