Voetbal

Algemeen

Witsel: 'Het ging te snel om afscheid te kunnen nemen'

14.10.2018 | Niels Dirkx

Belga

Vrijdagavond in het met 2-1 gewonnen Nations League-duel tegen Zwitserland zat Thierry Henry voor de laatste keer op de bank als assistent-coach van de Rode Duivels.

De Fransman koos voor een uitdaging in eigen land bij het krasselende AS Monaco en was er zondag dus al niet meer bij op de open training, twee dagen voor de oefeninterland tegen Nederland. "Het is snel gegaan en we hebben dan ook niet echt afscheid kunnen nemen van 'Titi'", zo bekende Axel Witsel zondag in het Koning Boudewijnstadion. "Maar ik ben er vrij zeker van dat hij tijdens de volgende interlandbreak in november nog wel naar hier zal komen om iedereen nog eens te zien."

Het is algemeen geweten dat Henry bijzonder goed ligt bij de spelers, die hem met zijn bijnaam 'Titi' mochten aanspreken. Ook met Witsel was er een goede band. "Ik stond wel dicht bij hem: we spraken vaak met elkaar en dan vertelde hij verhalen van vroeger, toen hij nog speler was. Op het terrein was hij de coach, naast het veld kan je onze relatie het best omschrijven als die tussen twee spelers. Ik bekeek met hem ook vaak videobeelden van andere verdedigende middenvelders om te kijken wat ik nog beter kon doen en ook met andere spelers deed hij dat. We hebben van zijn raad en ervaring kunnen genieten. Hij heeft op zijn beurt ook geleerd van Roberto Martinez. Het is dus goed dat hij nu de stap kan zetten, ik denk dat hij er klaar voor is."

Het laatste bezoek van Nederland aan de Heizel werd een referentiewedstrijd voor de Duivels. In de zomer van 2012 werd er met 4-2 gewonnen, een eerste grote overwinning voor deze generatie en nadien ging het alleen maar in stijgende lijn, met de derde plaats op het WK in Rusland als bekroning. "We kunnen niet zeggen dat het alleen maar om die wedstrijd gaat, het is eerder het werk van de voorbije jaren dat ons gebracht heeft waar we nu staan. Voor Nederland waren het dan weer moeilijke jaren, maar het betekent wel iets als je Duitsland met 3-0 kan kloppen. Dat is geen alledaagse uitslag, Oranje is aan een opmars bezig. Het is een team met veel jonge, getalenteerde spelers. Een vriendenmatch zal het niet worden."

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer