Voetbal

Algemeen

Op zoek naar de Belgisch kampioen panna en freestyle voetbal (VIDEO)

12.10.2018 | Gert-Jan Weyters

Belga

Sinds begin april is ENGIE Street Heroes op zoek naar de Belgische kampioen panna, tijdens een nationale competitie. Zes maanden lang vonden er lokale tornooien en vier regionale finales plaats op verschillende plekken in België.

Voor het zevende jaar op rij wordt het Belgian Panna Championship georganiseerd. Nadat jongeren zich kwalificeerden tijdens een van de 50 lokale tornooien, ontmoetten de beste spelers elkaar in de regionale finales. Hoe werkt dit? Terwijl de spelers met z'n tweeën in de arena staan, is het de bedoeling dat ze de bal door de benen van hun tegenstander spelen. Lukt dat? Dan scoort de speler een poortje of 'een panna' en wint hij de wedstrijd. De winnaars van die wedstrijd stoten door naar de nationale finale. En die finale vindt op zaterdag 13 oktober plaats in de STROKAR INSIDE in Brussel (Elsene).

De 100 beste spelers van het land staan dan recht tegenover elkaar in de panna arena. En ook de drievoudige Belgisch kampioen Ilyas Touba gaat opnieuw de strijd om de titel aan.

Belgian Championship Freestyle Football

Tijdens ENGIE Street Heroes vindt dit jaar ook het Belgisch Kampioenschap Freestyle Football plaats, ook soms Red Bull Street Style genoemd. Het concept? Drie minuten, twee spelers, één bal. De regels zijn simpel. Winnen is iets minder vanzelfsprekend. Daar heb je massa's stijl, techniek, creativiteit en persoonlijkheid voor nodig.

Zin gekregen om op 13 oktober getuige te zijn van tientallen panna's en de beste freestyle skills? Je bent meer dan welkom tussen 10u en 19u in STROKAR INSIDE om de Belgische Kampioen Panna te komen feliciteren.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer